mandag den 19. januar 2009

Vågekone

I aftes sad jeg stille ved min mors seng og ventede på lægevagten.
Iført strikketøj og kaffe sad jeg dér og tænkte over, hvor pragtfuldt det er, at kunne være helt stille sammen med et andet menneske. Angst over ikke at kunne trække vejret var væk, og værelset fyldtes med den blødeste ro.
Af og til blev stilheden afbrudt af småsnak om Bonderøven, Gaza og Obama. Det er muligt, hun ikke kan se, gå og trække vejret,- men nysgerrigheden og skarphed kan fysikken ikke berøve.

Lægen kom.... susende som en ret stor hvirvelvind....kastede et blik, ville hellere have svar af mig end af hende, men man kan jo heller ikke se på hende, hun er åndsfrisk! Nå, han havde nok travlt.
Medicin op af tasken, og på vej ud af døren en besked til datteren: " Hvis hun får blå læber, så er det 112".

Pillerne blev slugt og vi lod roen komme til huse igen. Hun sendte mig hjem, som kun en mor kan, men jeg kunne såmænd lige så godt have blevet. Nu har jeg sovet arm i arm med telefonen, og den er ikke hyggelig. Den har holdt mig vågen uden at ringe.

En sok smuttede af pindene i aftes, og jeg overvejer, om man kan leve af at være vågekone...for det er jeg vist god til. Min mor mener ikke, der er penge i det, og må jeg vente til jeg bliver pensioneret.

3 kommentarer:

Madame sagde ...

Hvor er det godt, at din mor har dig! At der er et andet menneske hos én, hvis man havner i en situation som hendes. Jeg har selv en gammel og svag far - så jeg kender til den situation, du beskriver.
I gamle dage havde man vågekoner - nu ligger alt for mange mutters alene i sådan en situation ...

Olines sagde ...

Det er godt du er så tæt på, for jer begge to.
Der er faktisk en dame i midtjylland der tager ud som vågekone. Netop for, at ingen skal være alene i den sidste svære tid.
Vi havde også lægevagten forbi her igår eftermiddags - sikkert den samme - og han havde d.... travlt. Der er nogen der kan have travlt, men alligevel være nærværende og så er der bare nogen der har travlt!

Susanne sagde ...

Sådan en stund kan være noget så god - selvom den ikke kommer af noget rart ! Strikketøj er som skabt til det + venteværelser.... der kan det også holde blodtrykket nede :o) Håber din mor har det bedre.
Kh
Susanne i Silkeborg