onsdag den 25. februar 2009

Småting

Her i huset er mange ufærdige projekter. Altså,- dem, hvor der liige mangler en liste, en låge...den sidste finish.
Egentlig har jeg lært at lukke øjnene, og lade som om, jeg da bare er ligeglad.
Meeen når jeg gør rent og kommer tæt på manglerne, er det svært at ignorere dem. Alt efter humør reagerer jeg med irritation, initiativ eller dybe suk.

Når man irriteres, skal man vurdere: Gør noget ved det eller glem det! Og så er det, jeg sætter mig og funderer over, hvordan, i hvilken rækkefølge...... og ender som regel med, at det er ting, jeg ikke selv kan lave. ØV BØV.

Een ting kan jeg dog: male. Fodlister, døre og paneler i køkkenet skal males, og det kan jeg godt finde ud af..endda lide at gøre det. Nu er vores køkken gennemgangsrum for alt i huset, så jeg skal lige have hund, kat og en million flyvske dyrehår isolearet andetsteds i huset..... i timevis!?
Mon også børnene skal forvises adgang? Når jeg tænker på de sorte fingre, jeg flere gange ugentligt tørrer af dørene, skal jeg måske overveje det...
Når jeg nu er i gang, skal trappen til 1. sal males. Den er tegnet af min mand, lavet af ham og min far i samdrægtighed, lakeret af fruen, og får et år siden blev det besluttet, den skulle males.
Nu er det jo sådan, at lakken så skal slibes af- føj! Støv og svært,- så det er ikke blevet gjort. Gad vide, om man kan male med skibslak uden at slibe?? Det kan man vist få farvet, men hvilken?
Hvid? Næe - ikke i min familie. 70'er meleret ville passe en del bedre til dyrehår, teenagestrømper og en 9 årig, der ude og inde går i bare tæer.
Når jeg så endelig står med pensel i hånd, skal jeg lige finde ud af, hvor længe dyr og børn skal forvises fra huset. Man kan jo ikke bede en kat om at vente til trappen er tør.


Hmm,- der er vist ikke noget at sige til, at Fru Rønne let kan få fyldt hovedet med svirrende tanker, når hun kan bruge år og mange hjerneceller på sådan noget.


Dog sker der af og til noget. En klaverbænk, der har skreget på nyt betræk i mange, mange år, er blevet fint klædt på. Nu mangler jeg blot at finde sømpistolen, så søm kan erstatte
knappenålene nedenunder (fnis).

4 kommentarer:

Madame sagde ...

Wauw en flot klaverbænk du har kreeret! Da jeg læste det, du fortæller, stod det lysende klart for mig, hvorfor mine døre ikke er blevet malet - for hvad gør man med kattene, mens malingen er våd?

Foreløbig har jeg ikke fundet løsningen, men du må meget gerne fortælle mig, hvis du udtænker en plan ...

Irene sagde ...

Nej - hvor er det et flot betræk!
Og ak ja - genkender alt for godt din beskrivelse af manglende lister osv. Vi byggede om i 1998 og er stadig ikke helt færdig, og nu trænger hele huset til en gang maling. Hvem der blot havde en handyman:-)

Pernille sagde ...

Og det er da ikke et hvilket som helst betræk! Det er super flot!

Fru Rønne sagde ...

Madame: Har ikke fået katten udvist, ej heller malet endnu.