torsdag den 16. oktober 2008

Suuuuk

Jeg tror, jeg kan skrive bogen om dårlige forældre.
Næsten dagligt står jeg overfor krav, jeg ikke kan eller vil opfylde.
Ifølge teenageren, er vi de eneste forældre i universet, der opfører sig så tåbeligt.

Jeg vil ikke købe hårprodukter for 500kr/mrd.... det gør de andres forældre, altså!
Og hvis man ikke sætter hår, får man ingen venner! Jeg trækker vejret dybt, tæller til mange og holder mine ideer for mig selv. Dem har han hørt.

Vi sætter os ikke straks bag rattet og fragter teenager + kammerater hid og did. Jeg troede egentlig hans fine cykel kunne bruges til den slags.

Vi køber ikke ny pc, når den gamle ikke kan trække de nyeste spil.

Vi giiider ikke tage på skiferie, hvilket vist er en fast ting i ethvert barns opdragelse.

.....................og så videre..................................

Meen...

Vi åbner vores hjem, har som regel huset fuld af spisende og sovende kammerater.

Vi opmuntrer sports- og musikinteresser.

Vi lytter og er tydelige voksne.

Når man dagligt bliver bestormet med beskyldninger og beskydninger af enhver slags, siver energien af og til ud. Og de gode pædagogiske intentioner går af fløjten. Så jeg det, jeg kæmper mig frem for at få lidt ordentlig snak....der IKKE handler om penge!!
Det gør mig bestemt også tænksom. Hvorfor tænker han sådan? Hvorfor vil han ha' og ha'.?
Hvorfor betyder penge så meget for ham? Hvorfor er det nødvendigt så vedholdende at "hakke" på os?

Tja...
Jeg undrer mig, holder ved,- og håber på bedre tider.

10 kommentarer:

Pernille sagde ...

Jeg ved ikke hvad det er, men møder det igen og igen. Jeg møder det hos børn jeg ved, er opvokset med et værdisæt og holdninger, der sætter dem i stand til at forstå (og argumentere) for både det ene og det andet. Jeg møder det også hos børn, eller måske skulle jeg hellere sige unge, jeg ville "forvente" det fra (det er så her jeg gerne indrømmer at fordomme somme tider kan have sin berettigelse :)).

Jeg ved ikke hvad det er, men jeg tror det er noget alle skal igennem. Formentlig samtidig med alt det andet man skal igennem i bestræbelserne på at blive "voksen"

Mine er ikke nået helt dertil endnu - jeg ser det somme tider stikke hovedet frem - så jeg håber også :)

Anonym sagde ...

Jeg tror,som Pernille, at det er en periode man skal igennem...Visse ting er ændret her hos os, der gives nu månedspenge til tøj og hårdillerdaller...så kan de ( to børne på 17 og 14) selv vælge..om der skal købes tøj eller dillerdaller...det virker og har virket i et halvt år...skiture er der heller ikke til her i huset, det må de selv betale, hvis...men der er dage, hvor man kan løbe skrigende hjemmefra ;-)

Fríða sagde ...

det går over....den dag de selv skal til at bruge penge på så uspændende ting som toiletpapir og elektricitet. så det er bare om at tåle det indtil da. ja, ikke opmuntrende, jeg ved, men sådan er det. her får de lommepenge (14+16 år)og så må de selv tjene hvis de vil mere. hun passer börn, han samler flasker og dåser. jeg köber jævnligt töj, da kigger jeg på hvad et par jeans koster i en rimelig butik, hvis de vil have nogle dyrere fra en high-fashion butik, må de selv betale forskellen. de har også helt fra de var omkring 4 år gamle haft opgaver i hjemmet, hvis de ikke står ved deres del får de ikke udbetalt sine lommepenge.
kh.fra Island
Frida

Maret sagde ...

Helt normal foreldre og barn oppførsel. Slapp av (om du greier), det går over til slutt. Men det kan være en påkjenning...

Trøsten får være: de håpefulle er søte som spebarn når de sover..

Olines sagde ...

Da jeg var 14 år var min far så dum, at jeg knapt kunne være sammen med det gamle fjols. Men da jeg blev 21 år var jeg forbløffet over, hvor meget han havde lært på de 7 år. (Mark Twain)

Ærgeligt, at den erfaring ikke kan genbruges hos mindre søskende!
Hold ud, det bliver bedre - engang med tiden!

Fru Rønne sagde ...

Kære, søde, kloge kvinder

Tusind tak for jeres kommentarer, det bringer smil frem og fornemmelse af, ikke at være den eneste i verden, der tænker som jeg.

PiaT sagde ...

Åh, hvor jeg kan genkende det.. er selv på sidste hold teenagere (18 og 20 år-lige om en måned) og heldigvis ved at finde ud af, at penge ikke vokser på træerne og ikke bare kan hæves i uanede mængder i bankautomaten... Så glæd dig, det går over..... en dag :-)

Knus fra PiaT-i Malmö, som elsker Danas efterskrift på sine mails: Jeg har teenagere... jeg ved jeg hvorfor nogle dyr æder deres afkom...

Den størse søn, Lars sagde ...

jeg vil så godt lige sige som en største søn af flokken, at det BLIVER bedre... og det med penge finder man også ud af, som der også bliver sagt, når na begynder at skal bruge penge på de "kedelige" dagligdags ting!

OG jeg VED at den til tider uudholdelige teenager elsker sine forældre!

Jeg kan da huske mig selv for 10 år siden, der synes jeg da og I var trælse osv osv.. men set i bagklogskabens KLOGE lys, så er i nogle af de bedste forældre man kan tænke sig, og jeg opdrager da selv min søn efter de normer som jeg er blevet opdraget efter... så hold ud!

Fru Rønne sagde ...

Snøft, snøft...så sidder moderen her med svulmende hjerte og våde øjne.

Jan sagde ...

Det var sgu da sødt Lars