fredag den 31. december 2010

Strikkerier

Har lige tjekket bloggen for strik,- og det er godt nok lang tid siden, garn og farver har tittet frem. Jeg har skam ikke ligget på den lade strikke-side. Nej, slet ikke, for når jeg sidder i hyggestol med strikketøj og kaffe,- er der dømt langsomhed og ro. Og det har der bestemt været brug for i efterår og vinter.

Så nu må jeg hellere flashe nogle af efterårets projekter:

Et tabt væddemål med kollega resulterede i, jeg måtte strikke en cardigan til vinderen. Hyggelig stik. Jeg stiftede bekendskab med Istex,- flot garn, lidt krads.En kær venindes søn blev 18,- og fik en sweater. Han skulle selv bestemme, hvordan den skulle være, og her er så resultatet. Strikket i supersoft. Den blev ret fed!

Så blev det tid til gavekalendere. Teenageren, der er på efterskole, har en nisse, der ofte sender post. Bla. en Wurm- hue, der flittigt er blevet brugt.
Familiens barselskvinde fortjente en julekalender, der bl.a indeholdt en Meret(Mistery beret) til at varme ørerne og en Burberry inspired Cowl, der kan varme halsen i denne kolde tid.
I december glødede pindene. Svigerdatteren ønskede sig en "Forbrydertrøje,- og det skulle hun da have. Stikket i Merinould fra lageret, mønster er en sammenblanding af Fönn og opskrift fra KvicklyFamiliens yngste, Nelson på 9 mrd. har forældre, der synes godt om strik. Så han skulle ha' en fræk spøgelsescardigan. Strikket i Viking Superwash og mønster fra Ruzicka, fundet i gemmerne.
Nelsons mor havde i sommer ønsket sig en angora cardigan,- så det skulle hun da ha'. Nu sidder Lise og jeg så blot tilbage med problemet, at den fælder!!
Til gudbarnet (ikke noget barn længere...over 30) lavede jeg et sats...mon hun ville ha' en hjemmestikket cardigan? Jeps - det ville hun gerne, tog den straks i brug - og jeg var glad!Min bror og jeg er ikke på julegaver,- så jeg besluttede at lave en ikke-julegave til ham. Den er nu også først blevet færdig i dag, og man har vel lov at give en gave i ny og næ, når man har lyst.

Bo er en stor mand, meeen jeg er nu spændt på, om jeg alligevel ikke har strikket for stort denne gang. Det ved jeg nok i løbet af et par dage.


7 kommentarer:

kludemutter sagde ...

Milde da, sikke skønne ting du har strikket.

Godt nytår
Hilsen Yt.

Ann sagde ...

Hold da op - en masse lækkert strik, du har fået fra hånden!
Den der dødningehovedsolsweater til venindens søn er skøøøn!
Har du selv lavet sol-mønstret?
Der er åbenbart sket en ændring af den skønne spøgelsesjakke med tiden, for den er lidt anderledes end den jeg har strikket til mit barnebarn.
Godt Nytår!

Erna sagde ...

Nøj.. sikke en masse skønt strik, du har frembragt.
Skøn jakke med spøgelser, den må da klæde et barn.

Rigtigt godt nytår.

Maret sagde ...

Du store verden ka du har maktet på strikkepinnene. Vil tro det var noen lykkelige mennesker som pakket opp..
Ha et riktig godt nyttår...

hjemmemortil9 sagde ...

Oj oj oj da osse - sikke amnge der er blevet heldige ejere af dit strik! Sejt... håber du har nydt hver en omgang/pind OG at glæde andre så meget!
Et forsigtigt tip til angoracardiganen til Lise.... prøv med et par døgn i fryseren! Det kan af og til ta de værste af de der f´ældende hår - og hos enkelte projekter har jeg endda oplevet at det helt fik det til at stoppe!
Oh, og så din spøgelsescardigan - wow... har setd en før hist og her men aldrig i babymodellen - HVOR kan det købes det mønster?

Fru Rønne sagde ...

tusind tak for de pæne ord.
@ Ann: mønsteret til Mikkels sweater fandt jeg på Ravelry.
Spøgelsesjakken har jeg vist ændret lidt på....ærmerne ser ikke sådan ud i opskriften.

@hjemmemor: opskriften har jeg i kopi fra en garnbutik. Det er flere år siden, jeg har fået den.
PS: Fortæller Lise, cardiganen skal en tur i fryseren :-)

Marianne sagde ...

Hold da maule, hvor er du produktiv! Nu har jeg godt nok ikke læst blogs i laaang tid, men tabte kæben, dét gjorde jeg! Især sweateren til den unge mand er jeg da helt solgt til.