tirsdag den 11. december 2007

Gaveræs

Sædvanligvis er jeg på nuværende tidspunkt temmlig godt i gang med gaveindkøb, men i år kommer der til at ligge mange hjemmelavede gaver under træet.

Det er lidt spændende, hvad modtagerne siger til det.
Men pindene gløder og nu er det trekantede, ligebenede sjal blevet til et tørklæde.


Langt og flot. Det er blevet pænt pakket ind og ligger oven på reolen,- hvor familien holder godt øje med bunken af gaver, der vokser dag for dag.
I gåt faldt jeg over et halstørklæde på Ravelry http://www.ravelry.com/projects/Elemmaciltur/irish-hiking-scarf, der ligefrem kaldte på min svigerfar,- og for første gang i mit liv, gik jeg i gang med snoninger. Og det er jo nemt!!

torsdag den 6. december 2007

Aftenro

Sidder ligeså stille, helt alene.

Huset er ryddet op, julepynten på plads.
Jeg elsker lysene omkring mig og glædes over, det snart går mod lysere tider.Det er som om, hyggen sniger sig rundt i hjørnerne og indtager rummene.

Så gik atter en dag i december.
Først i 1.klasse, der lavede de smukkeste og frygteligste engle, læreren der dramatiserede juleevangeliet...ungerne sad med åben mund - helt stille, hvilket er ret usædvanligt.
Døren er aldrig lukket til vores klasseværelse, så rengøringsdamen og et par store elever fik sig vist et godt grin.

Hjem og blive modtaget af Søster (hvalp på 3 mrd.). Jeg bliver mere og mere forelsket i det dyr!!
Teenageren og lillebror kom hjem fra skole,- smed som sædvanlig alting omkring sig. Resultatet var det samme: Mor, der bliver knotten...og atter skal kvinde sig op, og udstikke ordrer.


Jeg fatter ikke, børn ikke bruger den viden, de har om voksne. Der skal ufatteligt lidt til, for at gøre voksne glade og tilfredse,- også bliver de endda MEGET nemmere at have med at gøre.
Men nej - ikke i dette hjem. Her skal dagligt kæmpes.

Men nu sover de. Søde englebørn med kind på pude.


Og jeg skal til at smide mig selv i seng!!

tirsdag den 4. december 2007

Julegaver på vej

Jo,- her nørkles...


En hel masse, for jeg har jo hovedet fuld af ideer til gaver til alle.
Nogle er af pindene og klar til at blive pakket ind og lagt oven på
reolen, hvor vi alle så kan se, bunken med gaver vokse.


Endnu et par håndledsvarmere er færdige. Jeg er helt vild med at strikke med perler, og heldigvis er her mange aftagere.
En poncho mage til den, jeg selv havde, da jeg var barn har spøgt i baghovedet. Søndag aften kom strømpegarn på bordet og 1-2-3 så var sådan én hæklet til kusine Freja på 4 år.Skyggesjalet til min lille, gamle mor er langt om længe blevet færdigt. Superblødt merinoud som hun kan svøbe sig ind i vinteren. Det glæder jeg mig til at forære hende.Næste sjalsprojekt skal være et vingesjal i Kauni til mig selv. Garnet er købt, og ligger og venter på det krydsnøgleapperat, jeg ønsker mig i julegave.


En del ting, er stadig på pindene - dødningehoved-trøje, sokker, halstørklæde, babyhuer.


Nogle mangler liiige det sidste - Anika, sjal, babytrøje.


Jeg når det nok....

December!

Juhu - det er december,....måneden fuld af hygge, forventning og stjerner i øjnene.

Dette år er jeg kommet nogenlunde fra start. Kalenderlys og adventskrans var sørme på plads i weekenden. Pakkekalendere lavet og afleveret. Hvor jeg nyder at finde på de små pakker. Hvert år laver jeg til "de faste" + een, jeg synes, der trænger til en kærlig tanke.

Børnene i skolen synes vist jeg er ret skør, - jeg må nemlig ikke synge julesange før første december, så mandag gjaldede jule-toner op og ned ad gangene. Det indkaserer en hel del dejlige smil.

Den eneste dråbe malurt,- er når snakken handler om ønsker. Både mine egne drenges og skolens elever.

Jeg er helt med på, vi lever i en del af verden, hvor barnet ikke ønsker sig en blyant eller et et måltid mad, meeeen der må da være noget imellem det og PS3, bærbar pc og crosser.

Det er dog sørgeligt, måske betænkeligt at have sådan en overflod, man ikke ønsker sig noget.

Her i familien, er vi så gået i gang med at finde på oplevelses-gaver: Københavnertur hos niecerne, weekender hos storebror, tur i svømmehal osv.


Nå,- det kan nu ikke tage min barnelige jule-hygge-glæde fra mig.